På en af årets første dage blev vores viden om skovmårens udbredelse i Danmark udvidet. Her fandt en vågen borger en trafikdræbt skovmår i det østlige Thy, tog fotos af dyret og sendte dem til Danmarks Naturfredningsforening for at få artsbestemmelsen bekræftet. Det er det første dokumenterede fund nord for Limfjorden.

Skovmåren har tidligere ’spøgt’ i området, men det er ikke lykkedes at fotografere dyret og dokumentere forekomsten. Skovmårens fætter – husmåren er vidt udbredt og almindelig i Thy, Hanherred og Vendsyssel, men skovmåren har manglet.

Skovmår er udbredt i det meste af Jylland syd for Limfjorden, på Sjælland og Falster. Arten er formentlig uddød på Fyn inden for de sidste 20 år. Skovmår var vidt udbredt i Danmark i midten af 1800-tallet men gik tilbage pga. efterstræbelse.

Den blev totalfredet allerede i 1934. Trods fredningen var arten fortsat meget sjælden helt frem til 1980erne. I de senest årtier synes skovmåren at være blevet mere almindelig. Bestandene i Jylland og på Sjælland er dog fortsat forholdsvis små.